Loading

Na drsnej podlahe, ktorá je lepšia - OSB alebo vlhkosti odolné preglejky?

Na drsnej podlahe, ktorá je lepšia - OSB alebo vlhkosti odolná preglejka: OSB-3, však je lacnejšie. Ale je to lepšie?

Podlaha je potom membrána + laminát.

Preglejka je jaspis, osb je lacnejšia.

Ručné rezačky a kúpele, brúsenie, maľovanie, teplý šev, škrabanie, maľovanie nepríjemných výrobkov. +79138670522

ale čo sa týka ekológie - čo je viac formaldehydu? Stále v dome je ťahaný.

Lepšie poter s rúrkami z teplej podlahy :)

Eh. neexistuje žiadny súbor o ekológii.

Croce: preglejka a tak odolná voči vlhkosti. ale! na karbomide je preglejka. formaldehyd (zdá sa) živica, medzivrstvy medzi dyhou sú ľahké, bude ekologickejšie, ale v daždi sa táto živica rozpúšťa. tj vlhkosť a vodu - je to pre ňu zlé. Toto je značka FK

A existuje značka PSF - to je osladená fenol-formaldehydová živica. Jeho žiaduce mať prúd na vonkajšie obloženie. Táto vlhkosť je odolná. Zatiaľ čo dyha nie je bobtna, nebude to. Ale ekológia - pre nepriateľov s efektom hromadenia dobre, atď Farba medzi žilami dyhy je tmavá.

Preglejka pre vodotesné podlahy: výhody a vlastnosti materiálu, recenzie zákazníkov a ceny

Odolnosť proti vlhkosti preglejka sa často a široko používa pri stavbe a opravách domov, lodí a dokonca aj v leteckej výrobe. Môže byť namontovaná na stenu a na podlahu ako vyrovnávacia vrstva. V závislosti od úlohy a podmienok sa používajú rôzne typy a formáty fólií odolných voči vlhkosti. Nižšie sa môžete oboznámiť s hlavnými typmi materiálu, jeho výhodami a tiež s tým, čo zákazníci hovoria o konkrétnych značkách preglejky.

Pokládka preglejky odolnej proti vlhkosti na guľatiny

Vlastnosti a výhody materiálu

Ako taký, všetky druhy preglejky pre podlahu sú odolné voči vlhkosti do určitej miery. To je spôsobené skutočnosťou, že pri výrobe dýhových dosiek sú spojené zle rozpustné adhezívne zmesi. Dávajú preglejke odolnosť voči vlhkosti a do istej miery slúžia ako ochranná vrstva. Okrem odolnosti voči vlhkosti sú listy preglejky lepené týmito zmesami odolnejšie, zatiaľ čo sa ľahko manipulujú a sú odolné voči teplotným zmenám.

Preglejka v sekcii

Výhody materiálov odolných voči vlhkosti:

  • Materiál je vyrobený z prírodného dreva, čo vám umožňuje odstrániť zaťaženie dekoračnej podlahovej krytiny, čím sa eliminuje možnosť jeho deformácie.
  • Povrchová doska slúži ako prídavná otepľujúca vrstva, ktorá znižuje tepelné straty o viac ako 15%.
  • Prekližka umožňuje vyrovnávať povrch podlahy, čo je takmer ideálne.
  • Preglejka je prispôsobená na vysoké mechanické zaťaženie, čo vám umožní vydržať viac ako 2 tony na 1 km štvorcový. m.
  • Vysoká odolnosť voči vlhkosti.

Pozor prosím! Preglejka z ihličnatého dreva je tiež baktericídna, to znamená, že je chránená pred poškodením hubami.

Druhy fóliového materiálu pre odolnosť voči vlhkosti

Ako už bolo uvedené, všetky druhy preglejky možno do určitej miery pripísať odolnosti voči vlhkosti kvôli obsahu živíc syntetického pôvodu, ale každá značka má vlastnú úroveň trvanlivosti. Všetky preglejky sú rozdelené do niekoľkých skupín na odolnosť proti vode:

V továrňach je značka FC spracovávaná karbamidovými živicami poskytujúcimi priemernú odolnosť voči vode. Stupeň odolnosti voči vlhkosti tejto značky obmedzuje rozsah jej použitia - výroba nábytku, tvorba stenových priečok a oprava podláh, ale materiál je dosť silný.

Tradične sa značky značiek FC vyrábajú v troch formátoch:

  1. 1525 x 1525 mm;
  2. 1220x1525 mm;
  3. 1270 x 1525 mm.
  • FSF.

Fenol-formaldehydová živica, ktorá sa používa pri tvorbe preglejkových dosiek tejto značky, zvyšuje odolnosť voči vlhkosti. Prefabrikovaná vrstva PSF je vhodná pre strešné konštrukcie, pre výrobu betónového debnenia, nábytkových prvkov, stavby lodí atď.

Preglejkové listy FSF

Tradične sa vytvárajú nasledujúce formáty listov:

  1. 122 x 244 cm;
  2. 125 x 250 cm.
  • FB (FBS) - Bakelovaný plechový materiál.

Rovnako ako u predchádzajúceho druhu preglejky patrí aj fenolformaldehydová živica, ktorá zvyšuje jej pevnosť a odolnosť voči vode. Každá dyhová vrstva v tejto vrstve je impregnovaná bakelitovým lakom. Táto značka je použiteľná v štruktúre lodí a výroby lietadiel, a to aj vo vlhkom prostredí trópov.

Listy bakteriálneho FBS

Táto značka sa zasa vyrába v dvoch formách: FBS1 a jednoducho FBS. Prvý typ je menej odolný kvôli nižšej kvalite dyhy.

Pre preglejky z tried PSF a FC je obvyklá hrúbka plechu od 3 mm do 3 cm. Pri predaji ukazujú parametre od 3 do 21 počet vrstiev. Okrem toho je rozdelená do 5 kvalitatívnych tried: Elite (E) a 1 až 4. Pokiaľ ide o preglejku PBS, je veľkoformátová s hrúbkou listov od 0,5 do 1,8 cm.

Zákaznícke recenzie

Nasledujúca časť je vodotesná preglejka pre podlahu spotrebiteľských recenzií.

Maxim, 25 rokov, Moskva

Urobil som opravy doma, aby sa podlaha vyrovnala pre parkety, kúpil som si preglejku triedy FK 3/4. Jedna strana je hladká, mletá, takže podlaha je plochá, takmer dokonalá. A v druhej miestnosti bolo potrebné zvýšiť úroveň podlahy, tam sa umiestnila trieda FC 4/4.

Vladislav, 31, Voronež

Bolo potrebné vyhradiť podlahu v miestnosti, kde bola plánovaná kúpeľňa, a tak som si vybral preglejku s veľkými vlastnosťami proti vlhkosti. Kúpil som značku FSF najvyššej kvality, samozrejme sa ukázalo nie tak lacné, ale spoľahlivé. Formát je pohodlný 1,25 m až 2,5 m, dokonca aj malý rez. Inštalácia je jednoduchá.

Nižšie sú citácie spoločností, s ktorými sa realizuje preglejka odolná voči vlhkosti. Cena sa líši podľa veľkosti, značky a triedy materiálu. Viac informácií o cenách v tabuľke nájdete.

Firm "Drevo. Ruská federácia »

Cena rôznych značiek nepremokavé preglejky hrúbky 9 mm:

podlaha: preglejka vs GVL

floidzen napísal:
Mám opravu asistenta naznačujú, že pred položením preglejky na exponovanej podlahe, naniesť vrstvu lepidla na dlaždice vyrovnať dutiny. Je to normálne?

Nie, nie je to normálne.
Ak naozaj chcete, použite nekalené tmely.

floidzen napísal:
Povedz mi, prosím, čo je "preglejka WBP", a ako sa líši od borovice (mäkkého) a brezovej preglejky?

Preglejka FK - stredná odolnosť proti vode alebo vlhkosti. Lepené lepidlom na báze karbomidových živíc. Preglejková PSF - zvýšená odolnosť proti vode. Prilepí sa na glejoch na báze fenolformaldehydových živíc. Môže byť aj ihličnatá a brezová.

Hovorí o svojich skúsenostiach sexu na nosníky (Naozaj si nemyslím, piliarske a parketová doska Breza od staviteľov na nechty) - chcel aj štyri závit uspal laminátu, potom som si myslel - staré klince, ktoré trvalo ktoré udreli hlbšie, dať všetko na skrutky do guľatina s vybraním a šiel el.rubankom áno ploché brúsky, kde nechápem - 2, všetko je v poriadku.

telesar napísal:
Vŕtanie dosiek musí byť odstránené vopred. To by sa malo robiť s akýmkoľvek použitým materiálom.
O farbe to nerozumelo. Vy MDF, ktorý maľoval?

Nikoho som nenašiel, ale len v tomto byte. Áno, toľko urobil v 70. rokoch minulého storočia - v novom byte a nový s doskami schelyasty s prstom poschodí - dať sololit, a nechty, pretože ako skrutkovače neboli a boli kladivá, tmely kĺby a maľované smaltom. Potom dosky a guľatiny vysušili a začali sa skrčiť. A pod doskami bol vyrobený 10 cm naliať trosku, nechápem, prečo, a žiť s touto troskou života.

2Vasss: Prepáčte, je tam tu namaľovaná drevovláknitá doska? Muž chce podlahu vyrovnať pod laminátom.

telesar napísal:
Ak naozaj chcete, použite nekalené tmely.

A akékoľvek mená mi hovoria.
A že budú vždy plastové?

Nepoužil som žiadne, stačí si prečítať o tom v tomto fóre, nepamätám si mená.
Skúste použiť vyhľadávanie napríklad kombináciou mastic * AND floor.

Dobré popoludnie!
Ďakujeme všetkým, ktorí odpovedali!
Rozhodla som sa kúpiť listy ihličnatých preglejok (sú lacnejšie ako brezová preglejka) s rozmermi 1,25x2,40 a hrúbkou 10 mm a pokryť podlahu v dvoch vrstvách. Budem sa správať takto:
1) položte prvú vrstvu preglejky (bez pripevnenia). Ak sú niekde silné deformácie, potom pod nimi je substrát prerezaný niečím tenkým až 5 mm hrúbke.
2) ľahko uchopte listy skrutkami tak, aby sa pri položení druhej vrstvy nepohli.
3) Dám druhú vrstvu preglejky, ale ešte ju nepripájam. Listy druhej vrstvy musia prekrývať kĺby prvej vrstvy.
4) zase zvýši jeden list preglejka promazyvat druhej vrstvy a prvej vrstvy PVA lepidla, a potom sa zvýši na vrátiť dyhy už na mieste a prostredníctvom dvoch vrstiev preglejky dyhy prishuruplivat k podlahe pomocou skrutiek. Skrutky sa vrták na konci k sozhno nebol doteraz zasverlivat "senvich" preglejky a dosky
5) Ak niekde niekde trčie, uchopím toto miesto kotvou na podlahu cez preglejku a dosky. Už som to urobil s doskami - pretože teraz už nekričajú.
6) Dám substrát a laminát.

Medzi listami preglejky a medzi preglejkou a stenami nechávam medzery v centimetri.

Zajtra sa chystám kúpiť na trhu. Ak má niekto čas pred sebou zajtra ráno hovoriť - budem veľmi vďačný Potom bude príliš neskoro

Preglejka pre podlahy alebo OSB

Napísal Gepard dňa 11. augusta 2009 v Podlahy a podlahy

Odporúčané správy

Ak chcete uverejniť správy, vytvorte účet alebo sa prihláste

Musíte byť registrovaným používateľom a ponechať komentár.

Vytvorte si účet

Zaregistrujte sa v našej komunite. Je to veľmi jednoduché!

Prihlásiť sa

Už máte účet? Prihláste sa do systému.

Alebo sa prihláste pomocou jednej z týchto služieb

Google odporúča

Naše odporúčania

Ako odstrihnúť závesy do vnútorných dverí.

Sano uverejnil článok v článku School of Repair, 15. júna 2007

Skúšobné testovacie píly SCW 22-A a SCM 22-A

Sano publikoval článok v časti Nástroje a vybavenie, 24. december 2012, článok

Ako najlepšie vytvoriť rozdelenie sadrokartónu

Spoločnosť Sander publikovala tému Práca so sadrokartónovými doskami z 3. marca 2005

Akumulátorový perforátor TE 30-A36

Sano uverejnil článok v článku Nástroje a vybavenie, 29. apríl 2013, článok

Plynová montážna pištoľ HILTI GX 120

Sano publikoval článok v článku Tool and Equipment, 11. marca 2012, článok

Montáž sadrokartónového stropu

andral publikoval tému v sadrokartóne, 17. januára 2005, téma

Domáce krytie v bulharčine na diamantový pohár alebo štetec

FugenFührer publikoval príspevok blogu v blogu FugenFührera, 13. februára 2017, príspevok blogu

Dacha v lese: ako umelca Igor Shubin zmenil lesnú plochu. Lifkhaki pre letných obyvateľov

KGB publikoval článok v vidieckom dome, v utorok v 11:49, článok

Vlhkosť odolná preglejka pre posúdenie podlahy

Predať. Saw v TVC "Kirovsky". Pôjde na suchú podlahu. Pri príležitosti jednej alebo druhej vrstvy závisí tu, ako presne môžete položiť základ. QuickDeck ide drážkovaný, takže výškové rozdiely sú veľmi nežiaduce.

A toto vyhlásenie môžete nejako potvrdiť aspoň odkazmi na autoritatívne zdroje. Alebo možno máte skúšobné správy o emisiách škodlivých látok z preglejky a kiahní. Boli by ste stanovili skenovanie, aby ste mohli porovnať, koľkokrát je preglejka sladšia ako kiahní.

A o ekologických materiálov na podklade, potom, IMHO, akéhokoľvek materiálu na báze dreva (drevo buničiny, preglejky, OSB, drevotrieskové dosky) sa buď hniť alebo prideliť fenolu, alebo oboje, a to ako.)))

Preglejka na podlahu

Preglejka je materiál, ktorý je skvelý pre vytváranie a opravu rôznych podlahových krytín. Jeho použitie otvára významné vyhliadky pre staviteľov nielen na dokončenie podlahy, ale aj na zabezpečenie drsnej podlahy. V tomto článku sa budeme snažiť pochopiť, aký typ preglejky sa má kúpiť na podlahu a čo treba zdôrazniť pri nákupe tohto materiálu?

Preglejková dlažba

Použitie listov preglejky na vytvorenie prekrytia podlahy možno vysvetliť niekoľkými okolnosťami. Prekližka na podlahu je lacná, vyzerá skvele v interiéri, čo umožňuje s minimálnym výdajom času a zdrojov vykonať vyrovnanie podlahy, čo výrazne zjednodušuje opravu. Prefabrikovaná doska dokonale zapadá ako do dokončovacích prác v interiéri, tak aj na montáž základne na dokončovacie materiály, ako aj na opravy alebo odstraňovanie malých nedostatkov.

Najčastejšie, rozdiel v úrovni starých apartmánov sa pohybuje na 10 cm, takže najjednoduchšia verzia položenia "na čelo" podlahovej krytiny nemožno realizovať. A ak sa chystáte postaviť laminát vo vašej domácnosti alebo položiť parketové dlaždice, oblasť by mala byť dokonale vyrovnaná. Majitelia krivej podlahy by sa však nemali rozrušiť, pretože preglejka je vynikajúca surovina na vyrovnanie povrchu. Tento postup sa môže vykonať nezávisle.

Hlavnými výhodami preglejky sú:

  • Prirodzenosť materiálu, pretože preglejka, na rozdiel od OSB a drevovláknitých dosiek, je vytvorená skôr z prírodných surovín ako z produkčného odpadu
  • Vlhkosť sa pohybuje medzi 12 a 15%
  • preglejka zaberá hlavný vplyv premenlivého zaťaženia. Výsledkom je, že poter zostáva nedotknutý a v dreve sa vytvárajú mikrotrhlinky. Sú však úplne nesúvisiace s kvalitou pohlavia
  • vzhľadom na skutočnosť, že je vyrobený z dreva, vytvára dobrý kontakt s finálnymi materiálmi. V dôsledku toho sa obdobie ich využívania zvyšuje
  • Pomocou tohto materiálu je možné získať podlahovú krytinu zodpovedajúcu špecifikovaným parametrom s menším časom a nákladom
  • aby sa preglejka na podlahe nepotrebuje špeciálnu prípravu, môže sa táto práca vykonať v niekoľkých etapách
  • pôsobí ako druh izolačného materiálu, pretože znižuje tepelné straty cez základňu
  • preglejkové dosky môžu byť použité na vytváranie hrubých i povrchových podláh, závisí to od stupňa a charakteru spracovania.

Tento materiál však nie je vhodný pre izby s výrazným teplotným rozdielom (napríklad pre chaty alebo budovy so sezónnym pobytom), ako aj so zvýšenou vlhkosťou.

Čo preglejka ležať na podlahe

Pri nákupe preglejky v stavebnom sklade musíte venovať pozornosť takýmto parametrom:

  • mark. Pre interiérové ​​práce je lepšie použiť materiál značky FK. Jeho úroveň odolnosti proti vlhkosti plne spĺňa podmienky používania v obytných budovách
  • trieda vydania. Ak chcete vytvoriť podlahu, je vhodná len trieda E-1
  • druh materiálu. V procese vytvárania drsnej podlahy je prípustné použitie surovín triedy 3 a 4 a na dokončenie - 1 alebo 2 stupeň
  • vlhkosti. Vysoká kvalita je charakterizovaná materiálom s obsahom vlhkosti 12-15%
  • počet švov. Dyha pre preglejky sa používa v hrúbke od 1,7 do 1,9 mm. Je to počet vrstiev, ktoré určujú hrúbku listu. Pri zvyšovaní počtu vrstiev sa zvyšuje pevnosť. Pri vytváraní drsnej podlahy sa používa materiál s hrúbkou 12-18 mm a hrúbka materiálu 10-12 mm
  • rozmery tabuľky. Preglejková podlaha je formát a veľký formát. Rozmery sú stanovené GOST. Veľkosť je veľmi dôležitá pre prepravu a skladovanie
  • spoločnosť - výrobca. Zahraničné a ruské spoločnosti predávajú suroviny slušnej kvality. Materiál z Číny však často dostáva negatívnu spätnú väzbu a často nezodpovedá deklarovaným parametrom.

Podľa druhu použitej kompozície lepidla môžu byť preglejkové listy týchto typov:

  • FK - má priemernú odolnosť voči vlhkosti
  • FSF - je charakterizovaná zvýšenou odolnosťou voči vlhkosti
  • FBA - nepriepustný materiál, ale veľmi ekologicky
  • FB je materiál používaný vo vode.

Je pomerne ľahké položiť drsný povrch. Táto práca trvá trochu času a nepotrebuje špeciálne vybavenie. Môžete ju implementovať niekoľkými spôsobmi:

  • materiál sa nanáša priamo na betónovú základňu so špeciálnym zložením lepidla. V tomto prípade je potrebné nechať medzi listami toleranciu 3 mm, aby v procese prevádzky nedošlo k zničeniu. Pretože pri kolísajúcich teplotách v miestnosti dochádza k rozširovaniu alebo kontrakcii prírodných surovín. Tento variant podlahy je výhodný v miestnostiach bez rozdielu výšky
  • v prípade, že vytvoríte nastaviteľnú podlahu, nie je potrebná inštalácia oneskorenia. Výškové rozdiely sú eliminované použitím spojovacích prostriedkov, ktoré sa nachádzajú pod preglejkami
  • Najnepitlivejší postup možno nazvať vytvorením teplých podláh, v tejto práci je preglejka nahromadená na guľatiny.

Okrem drsnej podlahy preglejky špecialisti vytvárajú aj parketové paláce. Avšak v tomto prípade sa musí použiť len materiál 1. triedy, ktorého predná plocha je dôkladne brúsená. Ak chcete získať unikátny vzor, ​​preglejka by mala byť aplikovaná na preglejky, a parkety by mali byť starostlivo pieskované a lakované niekoľkokrát.

V prípade, že povrchová vrstva je linoleum, odborníci neodporúčajú kladenie preglejky na základňu dosky.

Majstri odporučia dve najvhodnejšie metódy:

  • v prípade uspokojivého stavu starého dreveného dlažbu bez vážnych chýb a vrúbkovania, môže byť vyrovnaný s brúskou. Ventilátor na drevenej podlahe dokonale padne. Pred týmto postupom musíte utopiť hlavy nechtov, aby nedošlo k poškodeniu prístroja. Na takto získanú základňu môžete okamžite vložiť linoleum. Pre túto prácu je materiál FC triedy 3/3, 3/4, 4/4
  • Ak je staré poschodie vo veľmi zlom stave so zničenými záplaty alebo záhybmi. V tomto prípade musíte demontovať starú základňu a položiť preglejku 18 mm. Na tomto základe môžete pripevniť všetko, čo sa vám páči, dokonca aj umelecké parkety. Ale nezabudnite, nechajte medzi listami kompenzáciu medzi 3-5 mm. A medzery medzi lagmi musia byť vyplnené expandovanou ílou na vlhkosť a zvukovú izoláciu.

Mnoho ľudí sa pýta: aké druhy preglejky by sa mali používať na sex? Majitelia dávajú prednosť použitiu fólií z PSF kvôli vysokej odolnosti voči vlhkosti. Je však lepšie tento materiál kúpiť, pretože vrstvy sú lepené lepidlovým prípravkom obsahujúcim fenolformaldehydové živice, ktoré môžu uvoľňovať fenol. Táto prchavá zmes nevyhnutne prenikne do miestnosti a neprinesie zdravotné výhody.

Podlahová preglejka FK sa často vyrába v štvorcovom tvare, takže materiál je veľmi často potrebný na pílenie. Pre tento účel je najvhodnejšou skladačka, ktorá je pripojená k priemyselnému vysávaču. Takže môžete získať vynikajúci výsledok. Pri použití pílky s malým zubom nemusí byť výsledok veľmi krásny.

Podlahová preglejka je vystavená silnému zaťaženiu. Ak sa inštalácia preglejky uskutoční na doske z pevnej dosky, listy nebudú prehýbať. Pri inštalácii na protokoly je však podporná plocha minimálna a hrúbka preglejky sa musí zvýšiť. Odborníci odporúčajú značku FK s hrúbkou 15, 18 alebo 20 mm. Lepšie bude brezová preglejka, pretože je silnejšia ako ihličnatá. Medzery medzi zaostávaním by nemali presiahnuť 400 mm. A hrúbka oneskorenia by mala byť väčšia ako 50 mm. Tyče si musia vybrať celý a silný: materiál s defektmi by mal byť okamžite odložený a nepoužívaný.

Dúfame, že materiál v tomto článku vám pomôže rozhodnúť, ktorá preglejka je lepšie položiť na podlahu.

Osušte na podlahu drevovláknitej dosky alebo preglejky?

DVP- lepšie.Plity drevovláknitá doska, kvôli zvýšeniu pevnosti a odolnosti voči vode, sú nepostrádateľné pri výrobe nábytku a vstavaných skríň sa používajú v automobilovom priemysle, rovnako ako pri výrobe obalov.
V závislosti od účelu sa dosky z drevených vlákien delia na typy: tvrdé a mäkké.

Nemýľte si rôzne značky OSB: Pred položiť podlahu zvoliť buď OSB-3 (pre nosné konštrukcie vo vlhkých priestoroch) alebo OSB-4 (vydržať ešte vyššie mechanické zaťaženie). Formálne v suchých priestoroch je možné používať OSB-2 pre nosné konštrukcie, ale nemali by sme riskovať: nikto nie je imúnny voči prasknutiu batérie na vrchu. A pre použitie nábytku iná značka - OSB-1, je menej odolný.

Ak si vyberiete, akú preglejku položíte na podlahu, stojí za to, aby ste zostali na briadke odolnej voči vlhkosti hrúbky 9 mm. Na to už pokojne ležal linoleum. Ale ja som tiež fanúšikom modernejších dosiek na drevo orientovaných na materiál. Vezmite značku OSP-3, je nepriepustný pre vlhkosť, nemusí byť spracovaný. Ak je samotný povrch, môžete v Európe tak často urobiť bez laku bez akýchkoľvek podlahovín.

V rámci tejto možnosti, ako položiť podlahy pod linoleum, môžete použiť akýkoľvek vodotesný substrát. Ale ak chcete podlahy potom len farby, potom vyberte buď vodotesné preglejky, alebo OSB. Mám rád leštenú preglejku viac, ale OSB bude slúžiť dlhšie a za cenu môže byť lacnejšie.

Vyrábame podlahy na OSB. Ale ak ste v miestnostiach, stačí ich namaľovať, prečo niečo pokryť? Farba starých dosiek. Spravidla môže byť podlaha dosky úplne opravená a vylepšená. Môžete dokonca úplne vyčistiť starú farbu, piesok ju a odkryť lakom. Prečo potrebujete ďalšie podlahy?

Oprava a konštrukcia

Preglejky alebo OSB?

Čo je lepšie pre sex?

Len nehovorte, že dub je lepší.

pre mňa je preglejka kaneshno. Teraz sa bežným a domácim fanúšikom počíta rozdiel)))

Rozdiel v cene medzi preglejkou a OSB je asi 40%)) OSB je lacnejšia =)

patamu. OSB z tvorby gamnyashek-on-lepidlá a preglejky dyha, viac natyurel a hrúbke preglejky Huch čo a zdá doska EBL dva a hŕstka. a superior s vlastným - prprochnee preglejka

Ja predovšetkým len silu vzrušuje. Pre čo je ďalší z škrečkov na fenol-formaldehyd =)

Hrúbka je plánovaná niekde 18 mm.

OSB sa stane a tak, je možné v dvoch vrstvách na 9. Je to pravdepodobne lepšie.

Normalek? Ak je to dosť, potom sa nebudem obťažovať.

Všetko toto dobré bude pokryté linoleom.

Stas, linoleum môže byť ťažko ovplyvnená nerovnomerným reliéfnym povrchom OSB, v druhej rovnako štruktúra dosky je pomerne voľná: na začiatku skrutky v OSB a preglejky a porovnať

Má vyvýšený povrch? Myslel som, že je dosť hladký.

No, linoleum bude silné, izolované, pofik.

Preglejky silnejšie, žiadne otázky. Ale môže to stačiť a 18 mm OSB?

Spýtal som sa, hovoria od 12 mm do jednej vrstvy.

Tuhosť by mala byť.

áno, a podklad pre linole nezabudnite

Rovnaké ako pre laminát

Čo laminát nemožno dať?

V hale linolea na izbách laminát

V bubne bude dlaždice.

A čo je najlepší laminát?

to je lacnejšie, potom ho vezmite. Iba odolná voči vode

OSB je oveľa lacnejšie.

Ako staviteľ staviteľ povedať, OSB zdôrazňuje alebo nerozdeľuje. A potom mnu vydesiť.

o rozdelení lži neviem, ale skutočnosť, že OSB tiše prežíva preglejka - počul som. Preglejka je dobrá, len ak potrebujete nejaký druh dyhovaného povrchu. A pod laminát a linoleum - aký druh substrátu je strčil, to všetko rovnomerné. Opýtajte sa tých, ktorí robia

zdá sa mi, že preglejka a os

Pre preglejku spracujeme niečím.

Preglejka je lepšia, len dobrá, ktorá sa neoddelí, nestojí za veľa, ten, ktorý bude stratifikovaný, je okamžite viditeľný, je už v obchode s bublinkami. Sila preglejky je presne vyššia ako pevnosť OSB a ešte viac, ak vezmete 18 mm, je už dosť silná, nádrž určite nemôže obstáť. ale úplne. OSB sa ľahšie oddelí.

Nádrže nie sú plánované =)

V skutočnosti, a čip, že preglejka je drahšie.

18 mm OSB nestačí na netbook? =)

v závislosti na základe OSB, ale v každom prípade, myslím, že dve vrstvy 9 mm bude mať slabšiu silu ako dokonca 15 mm preglejka.

Hobliny sú 100 x 100 až 50 cm.

že priamo na začiatku, bez dosky? potom len preglejka a nie menej ako 18 mm. V opačnom prípade sa OSB zlomí, niekto bude tancovať na nový rok a prelomí sa)

Keby to bolo s palubou, vôbec by som nekradol o sile =)

tiež sa rozpadá a krčí. Fso hovno..))

Dokončovacie podlahy z preglejky

Ktorá preglejka je lepšia pre podlahu - sprievodca výberom kvalitného a odolného materiálu

Preglejka je prírodný drevený materiál pozostávajúci zo silných tenkých vrstiev nepárneho čísla. Sú prilepené tak, že vlákna sú navzájom kolmé. Táto metóda dáva silu guľatiny a redukuje pravdepodobnosť rozťahovania.

Preglejka na podlahy je ekonomická možnosť, ale ako je to dobré a stojí za to použiť?

Typy, typy a typy preglejky

V závislosti od rozsahu preglejky je:

  • výstavbe;
  • nábytok;
  • štrukturálne;
  • priemyselná;
  • obal.

Preglejkové dosky majú rôznu hrúbku v závislosti od oblasti použitia

V závislosti od lepidla:

  1. Vodotesné (FC). Aplikované kabamidové lepidlo;
  2. Zvýšená odolnosť proti vlhkosti (PSF). Listy sú lepené spoločne s fenolformaldehydovým lepidlom;
  3. Nepriepustné (FAA). V procese spájania plechov sa používa lepidlo na obale s albumínom. Napriek slabej hydroizolácii má vysokú ekologickú kompatibilitu;
  4. Schopný zachovať svoje ochranné funkcie aj vo vode (FB).
  • 4 triedenie. Veľmi nízka kvalita, veľa vonkajších chýb a krátka životnosť. Materiál sa získava v dôsledku párenia na pracovisku a je manželstvom. Ak chcete materiál vylepšiť, v dôsledku toho odstráňte nepoužiteľné časti listu, zvyčajne zostáva menej ako polovica. Odborníci odporúčajú použiť podlahu na hrubú verziu, ale s kvalitnou preglejkou na vrchole;
  • 3 triedy. Takýto materiál je ťažké nazvať manželstvom, pretože percento chýb je oveľa nižšie ako percento preglejky štvrtej triedy. Ale používať na "čistý" sex nie je odporúčané;
  • 2 triedenie. Povolené sú len malé trhliny, ktorých dĺžka je menšia ako 20 cm. Náklady sú nižšie ako prvotriedna preglejka, ale vyžaduje si dodatočné spracovanie a teda aj dodatočné náklady.
  • 1. stupeň. Možné praskliny do 20 mm. Tieto preglejky môžete použiť na akýkoľvek účel. Vhodné pre dokončenie podlahy;
  • Elite preglejka. Kvalita elitnej preglejky je na najvyššej úrovni. Jeho povrch je hladký a chyby chýbajú. Vhodný nielen na povrchovú úpravu podláh, ale aj na výrobu oblúkov.

Vizualizácia povrchov rôznych druhov preglejky

Typy preglejky podľa spôsobov ich spracovania:

  1. Laminovaná. Vhodný na betónovanie vďaka hladkému povrchu. Používa sa tiež pri výrobe nábytku na výrobu dekoratívnych panelov;
  2. Pri obojstrannom brúsení. Najčastejšie sa používa na vytvorenie dna postelí;
  3. Rozdrvené na jednej strane. Vynikajúca pre povrchovú úpravu podláh. Je ľahké položiť na betónové liatie a drevenú základňu;
  4. Nie je leštený. Vhodné len pre hrubú prácu.

Vyrovnanie podlahy pomocou preglejky

Preglejka je ideálna aj na vyrovnanie podlahy vlastnými rukami. Ak rozdiel medzi najvyšším vrcholom a najhlbším prepadom dosiahne 100 mm, potom nie je žiadna otázka tradičnej podlahy.

Konštrukcia preglejkovej podlahy na guľatinách

Po prvé dôkladné čistenie povrchu podlahy sa vykonáva. Následne sa na priľnavosť a zlepšenie adhézie rôznych druhov materiálov používa základný náter. Potom sa naleje betónový poter, ktorý suší asi 1,5 mesiaca. Potom je betón vlhkosti je nutné skontrolovať: časť povrch je pokrytý filmom a upevnené na okrajoch, táto konštrukcia musí byť neporušené až tri dni, a v prípade, potom, čo nie je vytvorená stanovenej doby pod vrstvy vlhkosti, môže sa pokračovať v zarovnanie podlahy.

Ďalej je povrch pokrytý hydroizoláciou a na ne sú už položené preglejkové dosky. Odborníci ich odrezať a vynútiť ich, číslovanie podľa vopred vytvorenej schémy.

Materiál pozorne pozorujte, aby sa zabránilo delaminácii a roztrhávaným okrajom. Ak je však prekvapená preglejka nízkej kvality, bude v každom prípade rozvrstvená a takáto vrstva nebude fungovať pre podlahu. Prekližka je rozrezaná na kusy štvorcového tvaru, potom sa urobí fit, rozložená na podlahu a očíslovaná. Švy medzi listami by mali byť 8-10 mm a medzera medzi preglejkou a stenou je 15-20 mm.

Štandardná veľkosť preglejkového plechu je 125 x 125 cm, ale pre ľahšie položenie podlahy je zvyčajne rozrezaná na štyri časti. Navyše menšie listy vytvárajú viac švov, ktoré zohrávajú obrovskú úlohu v kompenzácii deformácie, pretože čím je plocha listu menšia, tým menej sa deformuje.

Prekližky sú položené na lepidlo a upevnené pomocou skrutiek, ktorých dĺžka by mala byť trojnásobok hrúbky listu.

Na povrch betónového poteru je potrebné naniesť hrúbku lepidla 1 - 2 mm.

Dokončujúca fáza je leštenie podlahy, aby bola dodatočná plynulosť. Po vykonaní práce je potrebné skontrolovať hladkosť povrchu, či medzi jednotlivými doskami existujú medzery a či je medzi stenou a vrstvami miesto. Hrúbka takejto preglejkovej podlahy dosahuje 16 mm.

Zvláštnosti kladenia na rôznych dôvodoch

  1. Drevená podlaha. Na drevenej základni je kladenie preglejky veľmi jednoduché: buď na zaostávajúcich miestach. buď pomocou samořezných skrutiek.
  2. Betónová alebo cementová podlaha. V tomto prípade by podlaha mala byť veľmi rovná a pod ňou je povinná hydroizolačná vrstva. Preglejka je upevnená dvoma spôsobmi: plávajúcim spôsobom alebo pomocou lepidla. Plávajúca metóda vylučuje použitie lepidla, podlaha sa vyskytuje v dvoch vrstvách tak, že spoje vrstiev jednej vrstvy sú umiestnené v strednej časti listov druhej vrstvy. Sú upevnené bežnými samoreznými skrutkami a medzi listy je možné položiť hydroizolačný film.

Hrúbka plechu sa pohybuje od 3 mm do 30 mm alebo viac. Na zvýšenie hrúbky podlahy sa bežne používajú štandardné dosky s hrúbkou 12-16 mm, ktoré sa dajú do dvoch alebo troch vrstiev.

Dokončovacie podlahy z preglejky

Od špecialistov na preglejky vytvárajú majstrovské diela, ktoré sú podobné dreveným alebo parketovým podlahám. Preto musia byť preglejkové dosky vysokej kvality a predná strana musí byť mletá. Pred vytvorením podlahovej fotografie je preglejka pokrytá škvrnami. Po poslednom pokládke je leštený a lakovaný povrch.

Medzi výhody tohto materiálu patrí:

  • prírodný materiál;
  • vlhkosť je 12-15%;
  • dobrý kontakt s podlahovým krytom;
  • malé finančné náklady a náklady na zdroje;
  • pred pokládkou nie je potrebná žiadna špeciálna príprava;
  • vytvára ďalšie otepľovanie;
  • možno použiť ako drsnú podlahu, ako aj ako dekoratívnu úpravu.

Nevýhodou použitia preglejky je neznášanlivosť náhlych zmien teploty a vlhkosti. Predĺženie životnosti výrobku môže byť správne nainštalované a starostlivé.

Tento druh krásy môže byť vytvorený pomocou tohto materiálu na dokončenie podlahy

Po zakúpení by mali listy chvíľu ležať a zvyknúť si na podmienky miestnosti, v ktorej budú položené podlahy:

  1. Jeden deň s minimálnym rozdielom vlhkosti a teploty medzi skladom a miestom inštalácie;
  2. 3-5 dní, ak sa teplota líši o 5-8 stupňov a vlhkosť o 10%;
  3. Viac ako týždeň, ak sú odchýlky významné alebo sú listy deformované.

Je lepšie položiť preglejku na teplotu 20-30 stupňov Celzia. Predpokladá sa, že ide o optimálne podmienky.

Pred inštaláciou je potrebné najlepšie ošetriť antibakteriálnym náterom na ochranu proti hubám a plesniam.

Kritériá výberu produktov

Ak dávate prednosť preglejke vrstvu z laminátu alebo linolea, venujte pozornosť:

  • meno;
  • druhy drevín;
  • značka;
  • dyhová odolnosť;
  • typ lepidla;
  • druh povrchu;
  • rozmery (formát, veľký formát). Toto kritérium je veľmi dôležité pre prepravu a skladovanie;
  • GOST;
  • trieda vydania;
  • počet vrstiev.

Pred výberom správneho materiálu by ste mali zvážiť, ktorá miestnosť bude odstránená. Ak ide o spálňu alebo detskú izbu, vlhkosť odolná preglejka bude pre svoju bezpečnosť optimálna. A v priemyselnej miestnosti pripúšťame materiál so zvýšenou odolnosťou proti opotrebovaniu.

Názory a spätná väzba

Čo si vybrať: vlhkostná alebo laminátová preglejka, drevená podlaha, linoleum alebo laminát? Preglejkové dosky, možno jeden z najlacnejších dokončovacích materiálov. Ktorá z nich si vyberiete a či stojí za to, aby ste sa snažili získať lacnosť, je to na vás. Spätná väzba od spotrebiteľov sa líši. Tí, ktorí sa rozhodnú pre úspory v dokončovacie taký dôležitý prvok vášho domova, ako podlahe, po čase sklamaní - hrúbka základne sa získa ako výsledok je pomerne významné. Plus, ak máme finálnu úpravu, povrch musí pokryť silnou vrstvou farby alebo laku, a to stojí veľa. Navyše ani odolnosť proti vlhkosti alebo laminátová preglejka sa nelíšia v trvanlivosti. Ukazuje sa, že ekonomika je znížená na nič.

Po zvážení typov, odrôd povlaku preglejky a vlastností jeho inštalácie je možné usúdiť, že takéto plechy sú vynikajúce pre ekonomický a rýchly spôsob kladenia podlahy. Potrebujete minimálne znalosti na to, aby ste ju použili skôr ako laminát alebo linoleum na podlahu s vlastnými rukami. Vyberte preglejky je ľahké, hlavná vec určiť výrobcu a hrúbky. Potom podlaha poskytne len teplo a pohodlie. Zdieľajte svoje skúsenosti pomocou tohto materiálu ako podlahu v komentároch.

Materiály podľa témy:

Výber podlahovej dosky - hrúbka, typ dreva a správne položenie

Bambusová podlaha - pluses, mínusy a spätná väzba o použití

Čo a ako vyplniť trhliny v drevenej podlahe - niekoľko spôsobov

Ako urobiť dokončovacie podlahy z preglejky?

  • Vlastnosti preglejky
  • Montáž na protokoly
  • Parkety z preglejky
    • Škrabanie základne a základného náteru
    • Pílenie a montáž
    • Dokončovacie práce

Preglejka je univerzálny stavebný materiál. Možno ho použiť nielen ako stavebný materiál pre hrubú úpravu, ale aj pre osobné výzdobu na stenách a podlahe. Dokončenie podlahy preglejky - vrchný poťah, ktorý zo svojej odvolanie v žiadnom prípade horšej laminátu dnes tak populárne, ale jeho hodnota je nižšia a pevnosť a odolnosť voči rôznym nepriaznivým podmienkam vyššie.

Preglejka môže byť použitá ako dokončovacia podlaha. Na udelenie krásy je lakovaná, maľovaná atď.

Zariadenie takej dokončovacej podlahy sa môže uskutočňovať rôznymi spôsobmi. Listy sa položia priamo na betónovú podlahu podlahy alebo na špeciálne pripravené okraje. Môžete okamžite vytvoriť nezvyčajný povrch v podobe napodobňovania parkiet s tradičným povrchom laku alebo maľovanie preglejky v neobvyklých jasných farbách, ktoré budú ideálne pre všetky moderné interiéry.

Vlastnosti preglejky

Preglejka na podlahu je nielen vynikajúca a atraktívna vrstva, ale aj teplá, čo ju výrazne odlišuje od dlaždíc alebo iných dokončovacích materiálov. Medzi výhody finálnej podlahy preglejky je potrebné poznamenať:

Jednoduchá inštalácia, ktorá nevyžaduje skúsenosti a komplexnú prípravu. Počas prevádzky sa nepoužívajú mokré konštrukčné procesy a roztoky na báze cementu. To umožňuje zarovnanie rýchlejšie a lacnejšie.

  1. Preglejku je možné položiť na ľubovoľnú základňu, vrátane na poter, na drevenú podlahu a guľatinu.
  2. Povrch sa ukáže byť teplý, vo väčšine prípadov nie je potrebné ďalšie otepľovanie.
  3. Povlak je odolný, odolný voči zaťaženiu.
  4. Pomocou preglejky je možné vytvoriť krásny dizajn podlahovej krytiny vrátane imitácie prírodných parkiet.

Späť na obsah

Montáž na protokoly

Preglejka sa môže montovať nielen na betónový poter, ale aj na guľatinu. Táto možnosť je vhodná, pretože podlaha môže byť vyrovnaná a dodatočná izolácia. V prípade potreby sú inžinierske komunikácie položené pod povrchom pokovovania.

Postup znázornenia je nasledovný:

Usporiadanie preglejky položené na guľatiny.

  1. Po prvé, povrch podlahy musí byť označený. Označuje úroveň budúcej podlahy a polohu zaostávania. Krok medzi nimi by mal byť asi 30-60 cm, ale výška závisí od potreby zarovnania.
  2. Nohy sú upevnené na povrchu, môžu sa použiť špeciálne regulačné kotvy. Pred položením lúčov na základňu je potrebné ich ošetriť antiseptikom. Počas prevádzky je jasne dodržaná poloha guľatiny, úroveň konštrukcie sa musí použiť na vyrovnanie.
  3. Keď sú guľatiny na svojom mieste, musí sa nastaviť ich poloha a nadbytočné skrutky nastavovacích skrutiek musia byť rezané.
  4. Dutiny medzi lagmi sú naplnené ohrievačom, najlepšie je použiť špeciálne pevné látky. Vynikajúci osvedčený keramzit, ktorý je lacný, môžete použiť ekowool. V druhom variante je cena ešte nižšia a položenie je veľmi jednoduché. Tento materiál nie je prehnaný, má lepšie vlastnosti pre tepelnú izoláciu.
  5. Prekližka sa položí po rezaní, medzi platňami je potrebné pozorovať teplotné medzery. Upevnenie sa vykonáva skrutkami, všetky kĺby musia byť na kmeňoch. Samotné pokladanie sa vykonáva v rozloženom poradí.
  6. Jemné dokončovacie práce je možné vykonať niekoľkými spôsobmi. Preglejku možno pripevniť na betónový poter alebo drevenú podlahu.

Späť na obsah

Parkety z preglejky

Najbežnejšie preglejky je možné použiť nielen na vyrovnanie podlahy a jeho hladkosť, ale aj na vytvorenie nezvyčajne krásneho pokrytia parkiet. Takáto konečná úprava bude vážne konkurovať aj takému obľúbenému laminátu.

Práca bude vykonaná nasledovne:

Z preglejky môžete vytvoriť povlak na parkety.

  1. Je potrebné nakresliť náčrt, jasne ukáže, aký druh vzhľadu získa po ukončení inštalácie finálny náter. Existuje veľa možností výberu, ale často sa používajú štvorcové alebo obdĺžnikové prvky. Môžete ich šíriť rôznymi spôsobmi, vrátane šachového poriadku a klasického vianočného stromčeka. Po položení môže byť povrch natretý, pokrytý škvrnou a lakom.
  2. Práca sa plánuje na vyrovnanie podlahy. Podšívku môžete urobiť priamo na betónovom podklade alebo na okrajoch.
  3. V prípade potreby si vyberte ohrievač. V mestských bytoch sa izolácia robí pomerne často.
  4. Výber materiálu pre konečnú úpravu. Pri vyrovnávacej prvej vrstve je lepšie použiť obyčajnú brezovú preglejku, jej povrch nesmie byť dokonca mletý. Pre dokončovacie tvárové vrstvy môžete prevziať preglejku s pravidelnou povrchovou úpravou vysokej kvality alebo špeciálnou dekoratívnou úpravou, ktorá je oveľa zjednodušená.

Samotná práca na položení dokončovacej vrstvy preglejky zahŕňa niekoľko fáz:

  • čistenie základne;
  • primer;
  • rezacie listy;
  • inštalácia povlaku z preglejky;
  • dokončovacie práce.

Späť na obsah

Škrabanie základne a základného náteru

Primer na betónovej základni je lepšie aplikovať na valček.

Zvyčajne sa preglejka položí na hotový poter. Ak chcete začať pracovať, musí byť základňa očistená od prachu a nečistôt. Ak existujú trhliny, musia byť starostlivo skryté. Najlepšie je pre takúto prácu použiť priemyselný vysávač, ktorý nielenže odstraňuje všetok prach, ale aj oplachuje povrch. V žiadnom prípade nemôžete použiť bežnú metlu, pretože sa nezmáča a čistenie suchou metlou nedáva žiadne špeciálne výsledky. Na preťaženie poteru nie je možné, pretože bude dlhší čas suchý a je zakázané začať nanášať vrstvu preglejky na mokrý betón.

Po vyčistení podkladu je potrebné začať podklad. Na prácu sa používajú špeciálne zlúčeniny. Podkladné nátery je možné vyrobiť vlastnými rukami. Stačí naložiť základný náter vo forme lepidla alebo tmelu, potom ho zrieďte obyčajnou vodou alebo benzínom. Naneste základný náter na povrch valčekom farby. Hotový základný náter sa môže použiť akýmkoľvek iným vhodným spôsobom. Odborníci odporúčajú použiť továrenské zmesi. Ich rozdiel je nasledovný:

  1. Primér prachuje povrch stierky. To je dôležitá podmienka pre akýkoľvek konečný náter.
  2. Primer hlbokého prenikania poskytuje priľnavosť k lepidlu. Toto je obzvlášť dôležité, ak sa preglejka lepí, namiesto toho, aby sa namontovala na guľatiny s regulačnými kotvami.
  3. Hotový základný náter preniká dobre do povrchu poteru, čím je odolnejší a odolnejší.
  4. Priľnavosť sa výrazne zvyšuje.

Späť na obsah

Pílenie a montáž

Príklad schémy na rezanie preglejkového plechu.

Ďalej je potrebné vytvoriť schému pre rezanie tabúľ preglejky. Je potrebné vopred poskytnúť, akú hrúbku je potrebné. Špecialistom sa odporúča, aby vytvorili 2 vrstvy 8 mm, než jedno o 16 mm. V prvom prípade bude náter silnejší a spoľahlivejší.

Pred označením je potrebné vziať do úvahy, ktorý štvorec a tvar miestnosti má, a akú konfiguráciu celá preglejka hárok je kúpil. Prvá vrstva môže byť rozložená v akejkoľvek vhodnej forme, pretože to bude hrubá vrstva. Ale pri druhej dokončovacej vrstve, ktorá bude dekoratívna, musí byť výpočet vykonaný opatrne. To pomôže v tejto vopred zostavenej náčrte, na nej a rozloženie. Každý prvok je žiaduce, aby bol očíslovaný, takže pri položení nie sú žiadne otázky. Ak sa používajú štvorce na jednoduché pokládanie šachu, takáto číslovanie nie je osobitne potrebné, ale pre komplexné nakreslenie sú tieto opatrenia dôležité.

Ak sa betónový poter predspravuje, potom môžete začať s kladením. Lepidlo sa nanáša na základňu, dosky sú lepené, ale je dôležité pamätať na teplotné medzery. Zo stien sa vyžaduje, aby sa ustúpili asi o 3 až 5 cm a medzi jednotlivými doskami sa pozorovala vzdialenosť 1 cm.

Druhá vrstva bude už dekoratívna, je rozložená podľa predkompilovanej schémy.

Z okraja každej dosky je potrebné odstrániť aspoň 2 cm a fixačný krok pozdĺž obvodu dosky by mal byť 15-20 cm, čo bude postačovať na silné upevnenie podlahového povrchu. Dĺžka skrutiek by mala byť väčšia ako hrúbka celej vrstvy preglejky. Montáž by mala byť vykonaná opatrne, aby nezhoršila vzhľad prednej plochy.

Späť na obsah

Dokončovacie práce

Brúsenie preglejky umožňuje vytvoriť hladký a hladký povrch.

Po dokončení inštalácie je potrebné pokračovať v dokončovacom procese. Preto sa preglejka pískuje brúskou. Hroty samorezných skrutiek musia byť vždy zachytené do poľa, takže počas prevádzky nástroj nie je poškodený. Ak je povrch laminovaný, potom nie je potrebné brúsenie.

Nasledujúca sekvencia práce závisí od toho, aký typ úpravy je potrebný. Existuje mnoho možností:

  1. Ak je povrch orezaný štvorcami alebo obdĺžnikmi veľkých rozmerov, každý z nich môže byť natretý rôznymi odtieňmi. Odporúča sa vybrať najviac 3 farby, takže náter vyzerá harmonicky. Táto možnosť je skvelá pre moderný interiér.
  2. Ak sa napodobňuje parketová podlaha, môže sa použiť niekoľko odtieňov, ale farba sa používa na maľovanie. Aplikuje sa v niekoľkých vrstvách, z ktorých každá musí vyschnúť. Potom sa vykoná lakovanie v 2-3 vrstvách.

Preglejky je možné použiť na rôzne práce. Najčastejšie sa používa na stenové a podlahové krytiny, ktorých povrch je hladký a hladký. Prekras sa môže použiť aj ako povrchová úprava podlahy. Povlak je schopný napodobňovať dokonca aj skutočné parkety, zatiaľ čo nie je oveľa menej podriadený iným typom materiálov, dokonca ani v niektorých ohľadoch pred nimi. Podlaha je atraktívna a odolná, teplá a odolná.

Môžem použiť ako preglejku preglejku? (Otázka)

Povedzte mi krok za krokom, ako položiť preglejky na drevené podlahy? Rozhodli sme sa opraviť podlahu, škrípanie. Odstrániť linoleum z drevených podláh a namiesto toho chceme položiť preglejku (borovice 12 mm). Či je potrebné aplikovať impregnáciu, ako zatvárať spoje preglejky. Akú vzdialenosť by mali mať samorezné skrutky? Kde začať kladenie preglejky, z okna alebo predné dvere, ako krásne dekorovať preglejky, ktoré škvrny alebo iné farbivá, či je potrebné lakovať to?

Preglejka sa nepoužíva ako dokončovacia podlaha, len ako základňa pre také nátery ako sú parkety. laminátové podlahy. parketová doska, rovnaké linoleum.

Teoreticky, samozrejme, môžete pokryť podlahu preglejkami, ale vzhľad takéhoto povlaku bude celkom neatraktívny. Začnite tým, že na utesnenie kĺbov, ktoré by neboli viditeľné, to nebude fungovať. Akýkoľvek tmel bude viditeľný a časom bude pravdepodobne trhliny.

Či už je preglejka položené na podlahe je stabilný a hladké, drevené podlahy je potrebné vyriešiť, znova dávať. Nevhodné a nerovné dosky sú vyhodené. Tak dosky nemôžu tesne balenia, a s "trhliny", to znamená vo vzdialenosti 10-15 cm. Preglejkové dosky sú pripevnené pomocou bežných skrutiek, v krokoch po 30 cm. Spoje susedných hárkov bežiaci pozdĺž čiastkové podlahových dosiek musia byť umiestnené na jednej doske.

Kde položiť preglejky je absolútne nie je dôležité, v miestnosti rovnako tam bude aj pozdĺžne a priečny rez švy. Ak chcete, aby sa preglejka škvrna alebo lak, ako zvyčajná drevená doska, "zobrazovať" obrázok stromu zmyslu, neexistuje. Pre preglejky sa zvyčajne používa nízkokvalitné drevo, vzor je prakticky neexistujúci, okrem toho sa škvrna nerovnomerne absorbuje do tenkej vrstvy dyhy, zostáva na miestach. Krytie s lakom znamená, že tento "bodový" len zdôrazňuje.

Prečítajte si rovnaké: Ako kombinovať balkón a miestnosť s demontážou okienka

Maľovanie s olejovou farbou je v tomto prípade oveľa uprednostňované a praktické. A pohľad je lepšie, a chráni pred vlhkosťou, ak je preglejka odolná voči vlhkosti.

Spoje dosiek a hlavy skrutiek môžu byť opravené na tmelom na drevo, vyberá správny tón, ale ako už bolo spomenuté, bude stále viditeľný. A dosiahnuť čistý šev nefunguje, okraje budú vyzerať nedbalé.

K tmelu ešte stále plní šev dobre, a nejako urobiť šev lepšie, od jeho okrajov bude potrebné odstrániť zraz. Môžete sa pokúsiť vyrobiť švy plastových vložiek tvaru "T" alebo podobného tvaru, vložením vložiek na lepidlo. Takéto profily by sa mali vyhľadávať v stavebných predajniach alebo v obchodoch, ktoré predávajú nábytkové kovanie.

Teoreticky môžete drobiť, robiť niečo "nie veľmi desivé". Ale stojí za to objaviť koleso? Nie je lepšie pokryť podlahu rovnakým laminátom. Kvalita bude desaťkrát lepšia a čas a úsilnosť bude desaťkrát nižšia. Verte mi, že preglejkové podlahy nie sú vyrobené vôbec, pretože nevedia o takom nádhernom lacnom materiáli. )

Povedzte nám o svojich priateľoch, určite tiež potrebujú dobrú radu!

Súvisiace príspevky

  • Čo robiť: podlaha na lag alebo poter v byte v prvom poschodí? [Q]
  • Je možné položiť dlažbu na drevenú podlahu
  • Ohrievanie drevenej podlahy alebo ako izolovať drevenú podlahu v dome
  • Ako vytvoriť sypké podlahy vlastnými rukami
  • Otázka: Ako izolovať studenú podlahu v dome od baru?
  • Oprava parkiet, ako opraviť parkety vlastnými rukami
  • Zasadenie parkiet so svojimi vlastnými rukami, ako položiť parkety
  • Ako sa správne pripraviť na maľovanie a ako maľovať drevené podlahové dosky? (Otázka)
  • Ako opraviť drevenú podlahu vlastnými rukami
  • Otázka: O hydroizolácii a podlahách v pivnici na brehu rieky
  • Otázka: O otepľovaní drevenej podlahy zo strany podzemia
  • Otázka: Umiestenie vodnej a parovej bariéry, ak je podlaha izolovaná v drevenom dome
  • Ako urobiť drevenú podlahu na lag s vlastnými rukami
  • Ako zariadiť podlahu v suteréne garáže? [Q]
  • Mozaikové podlahy: výhody, materiály, technológia uloženia
  • Oprava podlahy vlastnými rukami, ako opraviť podlahu
  • Je možné položiť nové staré linoleum
  • Ako izolovať podlahu v garáži? [Q]
  • Môžem dať linoleum priamo na penokleks?
  • Laminátové škrabance: príčiny a metódy eliminácie
  • Ako položiť koberec na dlaždice a spojiť kĺby?
  • Ktoré linoleum používať na chodbe
  • Ako odstrániť kvapalné sklo z poteru? [Q]
  • Ako lepšie a lacnejšie izolovať podlahu v krajine?

Opýtajte sa na otázku alebo komentár
Opíšte svoju otázku a vašu situáciu čo najkonkrétnejšie a najúplnejšie! Odoslať fotografie a náčrty! Čím presnejšie poviete, aké je vaše zlyhanie, tým presnejšie dostanete odpoveď! S potešením odpovieme na akékoľvek vaše odvolania čo najskôr, zvyčajne odpoveď trvá nie viac ako jeden deň.

Preglejka alebo OSB-3 (OSB)?

ahoj Vzhľadom na starú 9-poschodovú budovu, obytné miestnosti a chodbu, podlahu - betón. Neexistujú žiadne ďalšie podlahy alebo podlahy. Vloží laminát. Chcem urobiť "vrstvu" 12 mm, OSB alebo preglejky, čo je lepšie? A ako posilniť? Chcem lepidlo (trochu drsnosť vyplniť) + hmoždinka-klinec. Budem vďačný za odpovede.

CAP. Podlaha by mala byť základná. "Clay KS" pod hrebeňom na celom poschodí. Hmoždinka 6x40 tiež na lepidlo. OSB by sa mal umiestniť do chodu s medzerami 2 mm. Zo stien 1 cm.

Prečo pod laminátom je potrebná "medzivrstva". Čo chcete, aby dosiahla? Neposkytuje rovnomernosť alebo zvukotesnosť. A dostanete problémy pre vaše zdravie za svoje vlastné peniaze. OSP nemá v obyčajných priestoroch nič spoločné. Maximálna prípustná koncentrácia pre otravné látky je niekoľkonásobne vyššia. Vyrovnávajte podlahu lepšie s levelers, ak nechcete urobiť úplnú zvukovú izoláciu podlahy, a na to, položte laminát.

a vo vašom dome, že všetky prírodné materiály sú zeleň. potom vám odporučí, aby ste vylúčili svoj nábytok zo školy a je to škodlivé, môžete presúvať kone a kúpiť si z masívu. z čo to kurva sú škodlivé vysvetliť?

Mladý muž, nepil som s tebou brušný šrot a nepotrebuješ tvoju radu. Ak máte záujem o túto tému, pomoc Google.

Dobre mi ľúto, či urazil než)))))) Google nie je Pori nezmysly o nebezpečenstve, c))) Skúste nás doma polovica sveta sup panelov žiť a kto nebude riadiť. a vo svojej mestskej časti, kde žijete, je oveľa škodlivejšie ako žiť v dome sup-tobish os. chápeš ma?

Dobre. Svet je preľudnený, a tak sa zbaví bláznov týmto spôsobom. Prírodný výber))). Podľa vášho správania sa pravdepodobne vyroste aj v dome z panelov Sip.

Žiť vo všeobecnosti je škodlivé - z tejto smrti!

Link http://professionali.ru/Soobschestva/chastnoe_domostroenie/osb_istochnik_povyshennoj_opasnosti/ tak dlho hľadal.

Poriadku Nebudem tvrdiť, ale každý, kto má strach z týchto predmetov jediný spôsob, ako ísť na Sibír, tam postaviť dom z rámu, aby sa doškovou strechou a jesť len huby jahody a bylinky rýb a cez víkendy, aby dopriať v hre. pre bývanie v meste, je to škodlivé pre zdravie a len chemických látok a geneticky modifikovaných organizmov, a dokonca aj po lehote splatnosti, ktoré predávajú v obchodoch k jedlu ešte škodlivejšie, a všetky stavebné materiály odpariť fenoly a zvyšok periodickej tabuľky.

tak pre teba môj mladý priateľ, ktorý sa bojí šúchania. existuje spôsob, ako pošpiniť ju na čelo zelenou farbou a žiť v chatrči v lese ďaleko od civilizácie, a ešte lepšie s Chuhchey na Chukotke.dyshat plné oka čerstvé vozduhom.let reklamy v jedenástich som vás bude kontaktovať a opýtať sa na vaše zdravie

Zrovnajte podlahu majákom. Podklad 4 mm a laminát. Nie vynálezca bicykla

Vysvetlím, je potrebné zlepšiť zvukovú a tepelnú izoláciu z betónu. Čokoľvek to bude trvať dlho (2-3 dni). A to by sa malo robiť bez prilákania špecialistov, to znamená "s vlastnými rukami". "Majáky," pzhlst, opustite sa, pretože tu nie je čas.

Pod s vami pravdepodobne žije sused. Kachle sú teplé. Laminát zo substrátu oddeľuje substrát, ktorý je tiež tepelným izolátorom. Prekližka nedáva žiadnu zvukovú izoláciu a ak sú pod ňou prázdne priestory, naopak zvuk zväčší. Zarovnanie podlahy preglejky je takmer nemožné. Je potrebné zabezpečiť odchýlku od roviny maximálne 2 mm. Môžete ju mať a centimeter alebo viac. V dôsledku toho, vrúbkovanie laminátu s jeho rýchlym zlyhaním, nedosiahol ani zvukovú izoláciu, alebo dodatočnú tepelnú izoláciu, ale za 2 -3 dní. Je tu veľa na výber. Vyberte si, ale ako žiť a vaša voľba bude najpravdepodobnejšia.

Viete, v jednom byte je táto technológia "podlahová základná" Clay KS "pod hrebeňom v celom poschodí, 6x40 hmoždiniek aj s lepidlom." Iba s použitím preglejky (nepamätám si hrúbku, zdá sa mi to 15 mm) pred 8 rokmi bola podlaha vyrobená a nič dúfalo až doteraz. Ponúkate mi iný 10 mm substrát, potom presne na lamináte všetky zámky sa zlomia.

Nemám nárok na 100%, že váš sex nebude rovnaký, ale táto pravdepodobnosť je veľmi vysoká. Podklad by nemal byť väčší ako 3 mm, ale dosť z nich. Pri položení laminátu na poter alebo na preglejku, hmatové na povrchovú teplotu, rozdiel nebudete cítiť.

Činnosti: 1. Škrabka na zrazenie všetkých nepravidelností a gombíkov tak, ako ich nazývajú ľudia. 2. Podtlakové vákuum. 3. Primer (spýtajte sa na prach) nekupujte veľa koncentrovaných. 4. Ďalej, ak sú podlahy úplne s veľkým rozdielom (to: rovnačka) 5. Naneste dobrý podklad. (Korok alebo listová). Nie som odolný voči preglejke od 15 mm. Ak používate OSB (varujem, že zápach bude dlhý a ak únik v dome z vykurovania alebo tečúcej vody, alebo len prevrátiť vedra s vodou, bude napučiavať alebo napučiavať.

Povedzte mi, že existujú "levelers" - stierky a podlahy? Koľko sušiť a po akej dobe môžete položiť laminát, nebojte sa, že z vlhkosti pod ním bude forma a huba? O takomto mne opravári povedali, že bolo nevyhnutné rozdeliť celé poschodie kvôli plesni.

No, ak je ekvalizér (to je plastová cementová zmes jemnej frakcie) predáva v suchej forme), tento strom bude plesnivý najmä. Myslím, že vo vašom prípade je vylúčené o 99%, pretože miestnosť nie je vlhká. Huba zabije vetranie.

Preglejka lepšie a lepšie spojenie lepidla a hmoždiniek so skrutkami, mnohí chyba nesnaží kotvy beton.Nuzhno snažiť narážacie kotvy úplne v betóne a vytiahnite skrutky. http://89627193013.biy.ru/

Je lacnejšie a lepšie vyrobiť sypké podlahy a laminát s tesnením na ňom. Preglejka na lepidlo je pole.

Zaujímavé témy z tohto fóra http://www.remontnik.ru/forum/post/8187/

Vyrovnávajte podlahu. Počkajte na úplné sušenie (závisí od vrstvy) a položte laminát. Najpravdepodobnejšia možnosť. V prípade, že podlaha je úplne hladká, minimálna vrstva (preglejky, je zvyčajne zbytočné), ak sa nezrovnalosti je veľa, bude vyžadovať viac (preglejky nie je zarovnať správne, a to aj s lepidlom). Delov na pol dňa, druhý deň môžete chodiť

Áno, ďakujem všetkým, rozumiem: podlahe. * je tu nuansa: len veľká časť podlahy MosJilInspectance neuvádza. Vyžaduje ZVUKOVÚ IZOLÁCIU! Tu je možnosť (zoznam I od zdola nahor): drevovláknitá doska (bitúmenová) - stierka - podklad - parketová doska / laminát. Čo neviem..

Laminát zo substrátu oddeľuje substrát, ktorý je tiež tepelným izolátorom. Prekližka nedáva žiadnu zvukovú izoláciu a ak sú pod ňou prázdne priestory, naopak zvuk zväčší. Zarovnanie podlahy s preglejkou je takmer nemožné. prosím kontaktujte, pomôžete.

  • Sociálne Siete